1 de des. 2013

Futur

El passat dimecres 27 de novembre, vaig tenir l’oportunitat d’assistir a la III Jornada d’Empresa i Coneixement que se celebrava al Palau de Congressos de Girona. Tot un privilegi, si considerem que la gent arribava a pagar fins a 300€ més el 21% d’IVA per anar-hi. 
Perquè es situïn: una reunió de gent mudada, a molta de la qual els sortien els diners per les orelles, o per les butxaques -com va dir algú-. Deixant de banda el tema social-econòmic, cal destacar les ponències de certs empresaris. 
Destaquen la de José Cantera, soci responsable de TMT de KPMG a Espanya dins l’àrea de Management Consulting i líder del grup KPMG Digital, la de Kim Faura, director general de Telefònica a Catalunya i Alfons Cornella, president d’Infonomia.
Tots ells van pronunciar discursos amens, interessants i inspiradors, conservant el mateix nivell que qualsevol altre que conté un lèxic i una sintaxi complicadíssimes per confondre a l’oient i augmentar la confiança del que parla.
Frases com (no les tradueixo, perquè assumeixo que tots entenen el castellà i que s’ha de conservar el format original): ‘Estamos viviendo la mayor revolución tecnológica de la humanidad’, ‘El futuro será digital o no será’, ‘Tenemos que concienciarnos que en internet casi todo es gratis porque el producto somos nosotros’, pronunciades per José Cantera o ‘La innovació és saber llegar les oportunitats que et dóna la tecnologia i saber-les aplicar’, ‘El problema dels problemes és que no els veiem com a tals fins que no es resolen’, per Alfons Cornella; fan que et plantegis el fet que haurem de viure un futur nou, un futur marcat per la tecnologia. Hem d’aprofitar els recursos tecnològics actuals i aplicar-los per millorar i innovar. 
No sé si el llenguatge estàndard, els exemples amb productes habituals al meu dia a dia o els acudits explicats de manera intel·ligent van menjar-me el cap, però creguin-me, per molt fantasma que soni, la gent no m’impressiona fàcilment normalment per les afirmacions errònies i estúpides que fan -bàsicament per falta de lectura i cultura.
Això, però ja és un altre tema.

El conseller Homs, que va inaugurar l'acte



El grup escolar que vam assistir a la Jornada




-N